Electric Deluxe #8

Ik had eigenlijk niet gepland om uit te gaan maar vanaf donderdag hoorde ik meer en meer mensen zeggen dat ze naar de Melkweg zouden gaan voor Electric Deluxe met Mathew Johnson, Modeselektor, 2000 And One en Speedy J.

En aangezien er weinig anders te doen was in de stad, besloot ik toch maar een kijkje te gaan nemen. En het werd geen teleurstelling. Maar dat bleek pas na binnenkomst.

Voor ik binnen was zag je eerst de mega rij buiten voor de deur, wat al aangaf dat het zo vol zou worden als haringen opééngepakt in een ton. Het beeld bij de garderobes bevestigde dit. Na de jas te hebben weggewerkt kwam ik uit bij Mathew Johnson die lekker stond te draaien.

Toen we dachten even ‘relaxed’ te kunnen roken kwamen we bedrogen uit. De rookruimte stond blauw van de rook en vol met mensen. Het was echt overal bomvol, misschien net iets te…

De zaal met Speedy J heb ik helemaal links laten liggen deze avond. Jochem is een goede artiest, maar had hier geen zin in. Dus terug naar de main waar 2000 And One inmiddels lekker stond los te gaan.

Het wachten was echter op Modeselektor uit Duitsland. Die gasten gaven gas… Dat was wel duidelijk. Het publiek begon te springen en te pogoën vooraan en het werd een moshpit van mensen. Er werd zelfs nog een poging gedaan te crowdsurfen maar dat lukte slechts 1 meisje (en dan nog deels). Had hen nog niet in een club gehoord, maar ze rockten letterlijk mijn ballen uit m’n broek… Zeer ok…