Contakt – 10 jaar M_nus

Richie Hawtin vierde het 10 jarig bestaan van zijn label M_nus met een wereldtour bestaande uit 10 dates in onder andere Berlin, London, Rome, New York, Tokyo en natuurlijk in Amsterdam, in The Sand. Deze dag was gisteren tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event weekend.

Vanwege een gebrek aan chauffeurs voor de M_nus crew kreeg ik een telefoontje of ik artiesten wilde rijden van/naar het hotel/de club.

M_nus kwam met een crew van maar liefst 23 (!!!) personen, waaronder camera mannen, sound engineers, cube techneuten, vj’s, bookers, managers en natuurlijk de artiesten; Richie Hawtin, Magda, Troy Pierce, Heartthrob, Jon Gaiser, Marc Houle, Barem, Ambivalent en Tractile.

Dit betekende veel rijden met 4 auto’s in totaal. Gelukig hoefde er tussen 1 en 6 bijna niemand gereden worden dus ik kon het grootste deel van het feestje mooi meemaken. Respect voor Barem die 4 uur lang in de main room stond de spelen voor hij nog eens verder ging in de bovenzaal.

De M_nus entree was showlike. Het gordijn op het podium en daar stond Richie. De crowd werd gek en één voor één kwam de rest erbij; Magda, Troy Pierce, Heartthrob, Jon Gaiser and Marc Houle. Vanaf hier wisselden ze elkaar de hele nacht af. Richie en Troy, Magda en Marc, or Richie, Jon en Heartthrob. Alle combinaties kwamen ongeveer voorbij.

Een deel van de nacht was ‘verbonden’ via de Cube; een apparaat waarmee je kon connecten via bluetooth of wifi. Je kon dan inloggen op de Cube om streaming video te ontvangen. Ik stond precies middenvoor het podium, op 50 meter afstand in de VIP en ik kreeg 1 frame per seconde. Niet echt spectaculair. Zie hieronder voor een video.

De muziek was vet, no doubt, het volume was alleen zo hard dat niemand kon klagen dat het te zacht stond. Leve de oorplugs. Het enige dat me irriteerde waren klachten van ‘andere event promoters’ die hier te gast waren maar toch altijd wel iets vinden om over te klagen.

Om 8 uur ‘s ochtends opende ik mijn voordeur, hunkerend naar mijn bed want de wekker zou over 5 uur weer gaan om me eraan te herinneren dat ik weer naar Schiphol moest, die keer om Jazzanova op te halen voor Merge in Utrecht.