Amsterdam 661 @ Melkweg

Zoals de titel al doet vermoeden was ik in de Melkweg, waar de 6-koppige Amsterdamse formatie Amsterdam 661 weer eens een keer zou optreden. Aangezien het alweer een tijd geleden was dat ik ze (samen) gehoord was, was dit een goede aanleiding. In de buurt en in een leuke venue.

Vergezeld door mijn eigen enfant terrible Lieven, aka de ‘huisbelg’ reden we op 1 fiets naar de Melkweg, alwaar we al snel achter de oude zaal terecht kwamen.

Ik weet niet of de Melkweg ooit een Gouden Kabouter heeft gewonnen voor de beste backstage maar ze verdienen er zeker één. Het is er altijd gezellig en gevuld met vage bekenden en bekende gezichten. Geen problemen met een rookruimte ofzo. Een genot voor een full-time blower :)

En dan moest 661 nog beginnen. Iedereen die achter was ging mee om ‘de 6’ bestaande uit Gert van Veen (Quazar), Julien Chaptal (former Le Clic), Boris “WipWap” Werner, Kabale Und Liebe, Lauhaus en David Labeij, te vergezellen.

Normaal is Boris in control over welke sounds het publiek hoort maar dit keer had hij gewswitched met Lauhaus dus nu speelde hij met Lauhaus zijn gear terwijl Lau de boel mixte.

Om eerlijk te zijn, ik hoorde het verschil niet maar ja wie ben ik om te oordelen. Ik ben maar een leek. Ik vind het gewoon mooi om hen samen te zien spelen. 6 gezichten, allemaal gefocust op hun scherm of mixer, bijna synchroon meedeinend op de maat van de muziek.

Toen zij klaar waren, waren wij dat ook. Slaap zou niet overbodig zijn met Free Your Mind voorbereidingen de dag erna.

Amsterdam 661 @ Melkweg